Het groene hart lourdescomplex met kerk - pastorie - kerkhof - grot - processiepark - openlucht theater - klooster marienhof - bernadette basisschool | Mariavieringen Lourdesgrot Mariahout

Terug naar het overzicht

Mariaviering Lourdesgrot Mariahout
Mariahout – Vanaf de heropening van de Lourdesgrot in 1999 wordt in februari, rondom de Mariakerk en de Lourdesgrot, de feestdagen van Onze Lieve Vrouw van Lourdes en van de Heilige Bernadette gevierd. 
Op 18 februari 1858 kreeg Bernadette Soubirous in het Franse Lourdes,  voor de derde keer een visioen van een in het wit geklede dame. Bernadette heeft in dat jaar als 14 jarige 18 keer een zo’n visioen gehad. De eerste op 11 februari en de laatste op 16 juli. De verschijning maakte zich bekend als ‘Immaculada Councepcion’, dat kon niemand anders dan Maria zijn, de moeder van Jezus. Met haar bewering dat ze Maria had gezien, stuitte Bernadette op de nodige twijfel. In 1862 kregen haar verschijningen toch een kerkelijke erkenning van de bisschop van Tarbes. Vanaf dat moment groeide Lourdes uit tot de grootste bedevaartplaats ter wereld. Op talloze plaatsen, ook in Mariahout (1935), werd de Lourdesgrot nagebouwd.

In de Mariamaand, dus in de meimaand, vindt elke zondag om 15.00 uur een gebedsdienst bij de Lourdesgrot plaats. Start 2017.

 

 

Terug naar het overzicht

Jaarlijkse Mariaviering bij de Grot in Mariahout Lourdesgrot al sinds 1932
Copyright © 2008 - 2020 Zorg om het Dorp Mariahout. All rights reserved. Website & Webhosting | The WebStudio