Voor een leefbaar Mariahout
langwerpig header briefpapier ZOD nIeuw

Dorpsondersteuningsteam (DOt)
en bereikbaarheid Dorpsservicecentrum (DSC)

Emailsecretariaat@zorgomhetdorp.nl

Leden van het dorpsondersteuningsteam: Ger Aarts, Maria Gottenbos, Frans Habraken, Jacques Lukassen, Annemiek Verbakel-Teepen, Harry de Groof en Ria Lindeman

In Mariahout is samen met de dorpsondersteuner het Dorpsondersteuningsteam actief. Dit team is een netwerk van vrijwilligers waarbij vragen over wonen, welzijn en zorg in Mariahout  opgevangen, beantwoord en opgelost kunnen worden.
Het Dorpsondersteuningsteam werkt vanuit het Buurthuis. Voor een persoonlijk gesprek kunt u naar het ZOD Service-uurtje komen op donderdag van 14.00 -15.00 uur in het Dorpsservicecentrum in het Buurthuis, Bernadettestraat 43 in Mariahout.
Zie flyer met aanbod aan ondersteuning en hulpverlening.

Het DOT werkt samen met alle andere verenigingen en organisaties van Mariahout.
De Dorpsondersteuner maakt onderdeel uit van het team en beoordeelt mede of vragen doorgeschoven moeten worden naar andere professionals.

Twee willekeurige voorbeelden:
Iemand van het Dorpsondersteuningsteam hoort dat de mantelzorg bij een familie als moeilijk ervaren wordt. Hij/zij vraagt of de hulpvraag door mag naar de Dorpsondersteuner. Zo ja wordt de vraag doorgestuurd en neemt de Dorpsondersteuner contact met de mantelzorger(s) op en vraag of er “iets” geregeld moet worden. Aan de hand van de vraag vindt dan beantwoording van de vraag plaats!!

We horen dat een 75 plusser in een wat moeilijke situatie leeft. Deze vraag komt terecht bij de Dorpsondersteuner en hij vraagt iemand van het project Activerend Huisbezoek om er op bezoek te gaan.

Leden van het Dorpsondersteuningsteam zijn aanwezig in het Dorpsservicecentrum in het Buurthuis op:
Donderdag  van 14.00-15.00 uur. Ook voor het invullen van allerlei formulieren is deskundigheid aanwezig. Evenals het aanvragen van de ov-chipkaart voor openbaar vervoer. Zie downloads rechts:  ZOD sevice-uurtje.

Dit project is wb de opstart gesubsidueerd door https://steunwelzijnszorg.nl/ , Hartelijk dank hiervoor.

Via de Dorpsondersteuner Nathalie Ansems kunt u voor vragen terecht via tel.  06-48532893 of via emailadres nathalie.ansems@levgroep.nl . Ook kunt u op woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur in het dorpsservicecentrum in het Buurthuis bij haar terecht, of bij haar collega's van Team Zorg en Welzijn.

Tips van het dorpsondersteuningsteam: 

Klachten indienen bij de gemeente

Veel klachten of vragen die binnen zijn gekomen gaan over de gemeente. Maar deze klachten of vragen kun je meestal zelf ook oplossen. En dit hoeft niet perse over de telefoon. Je kan namelijk ook een e-mail sturen. (zie tabblad "Links".  Dit gaat via de website van Laarbeek. Wanneer je daar bent kun je op reacties klikken en kun je een e-mail versturen naar de gemeente. Binnen 3 dagen krijg je een e-mail terug.

Verder kun je de gemeente natuurlijk ook bereiken met het volgende adres:

Gemeentehuis Laarbeek
Koppelstraat 37
5741 GA Beek en Donk (zie plattegrond)
Tel: 0499-469700
fax: 0499-469701

Computercursus / Ipadcursus

Heeft u behoefte aan begeleiding bij uw computer / Ipad / Internetbankieren / Fotoboek maken  of aan aan vragenuurtje?

Meld u zich dan aan bij Ger Aarts of via secretariaat@zorgomhetdorp.nl 

Zorg om het Dorp

Vereniging Zorg om het Dorp behartigt de belangen van Mariahout. Het doel van Zorg om het Dorp (ZOD) is om Mariahout in beweging te brengen en op deze manier levensloopbestendig te houden.

Dorpsondersteuning

In Mariahout is samen met de dorpsondersteuner het Dorpsondersteuningsteam actief. Dit team is een netwerk van vrijwilligers waarbij vragen over wonen, welzijn en zorg in Mariahout opgevangen, beantwoord en opgelost kunnen worden.

Lees meer over dorpsondersteuning »

Contact

Heb je vragen aan Zorg om het Dorp Mariahout? Neem dan gerust contact met ons op via het secretariaat.

secretariaat@zorgomhetdorp.nl

Zorg om het Dorp

Vereniniging Zorg om het Dorp behartigt de belangen van Mariahout. Het doel van Zorg om het Dorp (ZOD) is om Mariahout in beweging te brengen en op deze manier levensloopbestendig te houden.

Dorpsondersteuning

In Mariahout is samen met de dorpsondersteuner het Dorpsondersteuningsteam actief. Dit team is een netwerk van vrijwilligers waarbij vragen over wonen, welzijn en zorg in Mariahout opgevangen, beantwoord en opgelost kunnen worden.

Lees meer over dorpsondersteuning »

Contact

Heb je vragen aan Zorg om het Dorp Mariahout? Neem dan gerust contact met ons op via het secretariaat.

secretariaat@zorgomhetdorp.nl

© 2021 - 2022 zorgomhetdorp.nl Alle rechten voorbehouden.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram